Content Modules

Verschilende Divi Modules

De structuur van een Divi pagina wordt dus opgebouwd uit secties, rijen en kolommen. Aan die kolommen kun je vervolgens content toevoegen door middel van modules. Divi wordt standaard geleverd met 36 modules. De meest gebruikte module is de tekst module, waarmee je gewoon tekst kunt toevoegen zoals je dat ook in de standaard WordPress editor zou doen. Net als in de standaard WordPress editor kun je ook bij Divi’s tekst module afbeeldingen en andere media toevoegen, links invoegen, tekst dik of schuin drukken enzovoorts. Naast de tekst module wordt Divi geleverd met de 35 andere modules:

Aanbevelingen

Hiermee kun je referenties op je site plaatsen, met o.a. een foto en de naam van degene die de recensie geeft..

Accordeon 

Deze module is ideaal voor FAQ, want hiermee kun je alleen de vraag tonen en het antwoord pas weergeven als er op de vraag geklikt wordt. Dat maakt de pagina veel overzichtelijker en minder vol. 

Afbeeldingen

Met deze module kan je heel simpel een afbeelding toevoegen.

Afteltimer

Deze module is ideaal om af te tellen naar een opening, evenement of de lancering van iets.  Je kunt hier een datum en tijd ingeven en vervolgens wordt er een timer weergegeven die laat zien hoeveel dagen, uren, minuten en seconden het nog duurt tot deze bereikt is.

Audio

Hiermee kun je een audiofragment toevoegen, waarna een basis audiospeler getoond wordt met o.a. een volumeregelaar. Je kunt het audiofragment o.a. voorzien van titel, artiest en album.

Berichtengalerij

Een slider met je berichten, waarbij je kan instellen hoeveel berichten je kan tonen of de lengte ervan. Ook kan je instellen of er een foto zichtbaar moet zijn.  Ook kan je berichten selecteren uit een bepaalde catogorie 

Berichtennavigatie

Hiermee kun je links invoegen naar het vorige en volgende bericht op je blog, indien gewenst alleen uit dezelfde categorie als het huidige bericht. 

Blog

Hiermee kun je berichten tonen op elke pagina, in plaats van alleen op de berichtenpagina. Je kunt dit o.a. beperken tot bepaalde categorieën en je kunt instellen of je elementen als de auteur, datum, categorieën en een ‘lees meer’ button wilt tonen.

Blurb

Dit is eigenlijk gewoon een tekstmodule, maar nu kun je er een icoon aan toevoegen die erboven of links ernaast verschijnt. Deze module is met name handig voor tekstjes die extra moeten opvallen. 

Cirkelteller

Hiermee krijg je een cirkel waarin een percentage getoond wordt. Als de cirkelteller in beeld komt loopt deze op van 0 naar het ingestelde percentage.

Code

Met de code module kun je HTML, CSS en javascript code toevoegen. Ook handig voor shortcodes van allerlei andere plugins.

Contactformulier

Uiteraard voor het invoegen van een contactformulier. Dit is een krachtige module waarbij je zoveel velden kan toevoegen als je wilt. Je kunt kiezen uit tekstvelden, checkboxes, keuzerondjes en dropdown selecties. Je kunt per veld instellen of het veld verplicht is.

Email opt-in

Toont een venster waarmee mensen zich kunnen inschrijven op je nieuwsbrief. Er is echter geen ingebouwde nieuwsbrief module, hiervoor moet je een plugin installeren zoals: MailPoet of MailChimp, zo kan je alsnog nieuwsbrieven laten versturen. 

Filterbaar portfolio

Divi heeft een extra post type naast pagina’s en berichten, namelijk “projecten”. Je vindt dit onderdeel in het WordPress menu links. Dit zijn eigenlijk gewoon berichten die met deze module getoond kunnen worden, alleen kan je deze dan weergeven als Portfolio

Galerij
Hiermee kun je een fotogalerij invoegen, als raster of als slider. Deze module maakt gebruik van de standaard WordPress galerij, ook is er de mogelijkheid om de galerij te selecteren die al op een andere site staat. 

Kaart

Hiermee kun je een Google Maps kaart invoegen, bijvoorbeeld om je locatie als een kaart te tonen op je contactpagina 

Knop
Hiermee kun je een knop toevoegen, waarvan je zelf kunt instellen welke tekst erop moet komen en waarheen deze moet linken. Ook kan je deze helemaal naar eigen smaak stijlen. 

Log In
Heb je een andere site waarop mensen via de huidige site kunnen inloggen? Met deze module geef je een inlogvenster weer.

Nummerteller
Bij deze module krijg je een teller weergeven op de site, deze telt dan vanaf 0 door tot het ingestelde getal. 

Oproep-tot-actie
Hetzelfde als de knop module, maar nu met een achtergrond. Bedoeld voor een opvallende call to action button, deze vallen daarom ook meer op dan een reguliere knop. Voor als je bewust een dienst wilt aanbieden

Persoon
Deze module wordt vaak gebruikt om medewerkers weer te geven. Je kunt o.a. een naam, functie, foto en social media profielen toevoegen

Reacties
Standaard wordt de reactie mogelijkheid alleen onderaan een bericht getoond, maar met deze module kun je ze ook op een andere plek tonen.

Shop
Met deze module kun je WooCommerce producten toevoegen op elke pagina en een shop aanmaken. 

Slider
Hiermee kun je een eenvoudige foto of videoslider toevoegen. Je kunt voor iedere slide een aparte knop en een link toevoegen, 

Social Media volgen
Voegt knoppen toe waarmee mensen je kunnen volgen op social media, deze kan je stijlen naar wens en zo ook in de stijl van de website brengen. 

Tabbladen
Hiermee kun je content verdelen onder meerdere tabbladen, net zoals de tabbladen bij een WooCommerce product of bij verschillende diensten. 

Tabbladen prijsstijging
Met deze module kun je een vergelijkingstabel maken, waarin je bijvoorbeeld 3 dienstenpakketten aanbiedt. Je ziet dit bijvoorbeeld vaak bij hostingbedrijven, die dan een goedkoop pakket, een iets duurder pakket en een veel duurder pakket aanbieden. Je kunt 1 of meerdere opties uitlichten waardoor deze optie een extra opvallend uiterlijk krijgt.

Titel Bericht
Hiermee kun je de titel van het huidige bericht weergeven, en kiezen welke elementen daarbij getoond worden zoals de uitgelichte afbeelding, auteur, datum en categorie van het bericht. 

Verdeler
Hiermee kun je een scheidingslijn toevoegen, waarvan je o.a. de kleur, hoogte en stijl kunt instellen. Zo kan je de pagina nog extra fraai maken en zorgen dat er mooie overloopjes zijn.

Video
Hiermee kun je een videofragment uploaden en insluiten op je pagina, met een bedieningspaneeltje eronder. Je kunt ook video’s van externe bronnen als YouTube, Vimeo of Facebook toevoegen.

Videoslider
Een slider voor video’s, je hebt de mogelijkheid om een bestand toe te voegen of een link van een externe site (zoals YouTube) 

Voortgangsbalk
Hiermee krijg je een balk waarin een percentage getoond wordt. Als de balk in beeld komt loopt deze op van 0 naar het ingestelde percentage.

Zoeken
Voegt een zoekvenster toe waarmee een bezoeker je site kan doorzoeken.